یکی از مهمترین محتویان حکم ورشکستگی تعیین تاریخ توقف تاجر است؛ تاریخ توقف همان تاریخی است، که تاجر از آن زمان به بعد توانایی پرداخت بدهیهای خود را ندارد و درواقع ورشکسته شده است؛ بنابراین ذکر تاریخ توقف در حکم ورشکستگی بسیار مهم می باشد و اگر ذکر نشود، تاریخ توقف را همان تاریخ صدور حکم در نظر میگیرند. اما ماده 423 قانون تجارت ایران به طور استثناءمعاملات تاجر یا شرکت تجاری را، در مواردیکه به ضرر طلبکاران باشد بعد از توقف از ادای دیون نیز باطل و بلااثر دانسته است. برابر ماده ٤٠٤ قانون تجارت دادگاه درضمن صدور حکم ورشکستگی و یا حداکثر ظرف ٥ روز از صدور حکم یک نفر را به عنوان مدیر تصفیه و مطابق با ماده ٤٢٧ ق.ت. ه – تعیین مدیر تصفیه دادگاه ضمن حکم ورشکستگی خود یا حداکثر در ظرف ٥ روز پس از صدور حکم یک نفر را به سمت مدیریت تصفیه معین می نماید تا حسابهای تاجر ورشکسته را تصفیه و دیون او ر پرداخت نماید و در قبال انجام وظایف قانونی مستحق دریافت خق الزحمه ای است که از طرف دادگاه معین می شود.
- دادگاه مهلت 15 روزه ای را جهت اعتراضات مشخص نموده است و چنانچه دادگاه اعتراض را بپذیرد و طلب طلبکار را قبول داشته باشد، آن طلب ، قابل پرداخت توسط مدیر تصفیه می باشد.
- با این توضیح که قانونگذار نسبت به برخی از اسناد ومطالبات ، عنایت ویژه ای داشته و آن ها را در ردیف اسناد لازم الاجرا قرار داده است.
- امور شرکت ها، از جمله مسائلی است که نیازمند شم مدیریتی قوی در اداره امور آن ها می باشد اما این نکته را نباید فراموش کرد که اکثر مدیران موفق افرادی هستند که در تمامی اموری که تخصص کافی ندارند مشورت و هم فکری می نمایند تا بدین سان نتیجه مطلوب را از آن خود نمایند.
- برای احتراز از معایب مذکور نظریه بینابین بر اساس موضوع ورشکستگی (مال منقول و غیر منقول) و اثار حقوقی آنها (حق دینی و عینی) پیشنهاد شده است.
- بنابراین برای پرهیز از معایب و برای حل تعارض، قانون مقر دادگاه رسیدگی کننده اجراء می شود.
کارت بازرگانی نوعی مجوز است که به شخص حقیقی یا حقوقی که دارنده آن است اجازه داده می شود که با آن به واردات و صادرات بپردازد. اعلام ورشکستگی یکی از امور حقوقی پر دردسر و سخت می باشد که نیازمند راهنمایی یک متخصص و مشاور امور حقوقی می باشد. شما عزیزان می تنوانید در این مقاله متن نامه را جهت اعلام ورشکستگی مشاهده کنید ولی اگر نیازمند مشاوره هستید، می توانید از مشاوره تلفنی رایگان امور حقوقی آگاه ثبت بهره مند شوید. به این منظور است که تمامی صورتحساب های مورد نظر قانونگذار ثبت تغییرات شرکت از هر جهت کامل باشد و به طور موثر در زمان تصمیم گیری و اعلام ورشکستگی مورد استفاده دادگاه قرار گیرد. 2) حتما نیاز نیست که تاجر پولی نداشته باشد یا دارایی و نقدینگی او برابر یا در حد بدهی هایش نباشد، بلکه زمانی که تاجر نتواند بدهی هایش را پرداخت کند، ورشکسته به حساب می آید که باید اعلام کند. در صورتی که به وکیل دسترسی نداشته باشید بایستی بدانید که در بخش های مختلف دادخواست اعم از دلایل و منضمات و شرح دادخواست چه مطالبی را برای ارائه به دادگاه یادداشت کنید.
حمایت های قانونی از تاجر ورشکسته
1) شخصیت های حقیقی و حقوقی که مشاغل کوچکی دارند و تاجر به حساب نمی آیند و چرخه ی بزرگی از اقتصاد مملکت را نمی چرخانند، اگر هم به امر تجارت مشغول شوند،باز هم تاجر به حساب نمی آیند. ورشکستگی امری است که تحققش به معنای پایان فعالیت اقتصادی و تجاری صاحب کسب و کار و همچنین نچرخیدن چرخ کوچکی از چرخه ی بزرگ اقتصادی مملکت می باشد. ورشکستگی مخصوص یک بازرگان یا شرکتی تجاری است که نتواند بدهی های خود و شرکت را پرداخت ثبت برند کند. این در حالی است که ورشکستگی و مقررات آن تنها دربرگیرنده ی بازرگانان میشود و چنانچه اشخاص عادی نتوانند بدهی های خود را پرداخت کنند، اصطلاحاً به آنان «معسر» گفته میشود. سپس می توانید در بخش تنظیم دادخواست اینترنتی ، پس از تکمیل فرم ارائه شده در سایت و قرار دادن شرح دادخواستی که می توانید از نمونه دادخواست یافت شده در مرحله قبل بهره گرفته و دادخواست خود را پرینت و به دفتر خدمات قضایی ارائه دهید.
و حتی ادامه تجارت نیز برای ورشکسته میسر نیست، مگر آن که اعاده اعتبار کند. در این صورت میتوان تاجر را از حقوق قانونی برای تجارت تا سال ها و حتی تا پایان عمر محروم نمود. یا اسناد مالی را نیز از بین می برد تا در اختیار قانون قرار نگیرد که این ورشکستگی جرم تلقی شده و مجازات دارد. در این خصوص چون ورشکستگی عمداً اتفاق نیفتاده است معمولاً جرم تلقی نمیشود(ماده ۵۴۱ قانون تجارت). جهت قبول وکالت و یا مشاوره حقوقی میتوانید با حسین یاوری وکیل پایه دادگستری ارتباط برقرار نمایید.
مخارج شخصی یامخارج افراد تحت تکفل تاجر در ایام عادی به نسبت عایدی او فوق العاده شود. بنا به قسمت اخیر ماده 531 قانون تجارت، عین هر مال متعلق به دیگری که نزد تاجر ورشکسته موجود باشد قابل استرداد است. مواردی که قانون گذار در خصوص ورشکستگی به تقصیر و ورشکستگی به تقلب مقرر کرده است حصری می باشد ما در ادامه ی این مقاله به بررسی انواع ورشکستگی می پردازیم. به طور خلاصه باید گفت که بر اساس ماده 21 قانون آئین دادرسی مدنی ، دعوی ورشکستگی باید در دادگاه محل اقامت تاجر رسیدگی شود. ضمنا مراتب صدور حکم علاوه بر ابلاغ به اصحاب دعوی، در روزنامه هم منتشر خواهد شد تا از این طریق به اطلاع کلیه طلبکاران و اشخاص ذینفع برسه.
اثر ورشکستگی نسبت به دیون تاجر ورشکسته
در قانون آثار و تبعات به خصوصی برای این حکم در نظر گرفته شده است . استفاده از وکیل ورشکستگی و یا مشاوره حقوقی تخصصی با فرد آشنا به امور شرکت ها در این مورد بسیار حیاتی است. در هنگام ورشکستگی، معمولا طلبکاران همگی به سمت تاجر سرازیر شده و از ترس از دست مال و طلبشان، شرایط بسیار سختی را برای تاجر ایجاد میکند. در این جا، وکیل متخصص و مجرب میتواند از طریق مذاکره، مصالحه، داوری و … حقوق تاجر و نیز طلبکاران را به نحو صحیح استیفا کرده و مشکل را در کوتاهترین زمان حل نماید.
بنابراین در مورد ورشکستگی لازم نیست دارایی تاجر از بدهی او کمتر باشد، بلکه کافی است نتواند دیون حال خود را از دارایی موجودش پرداخت کند.در اینصورت وی متوقف محسوب خواهد شد. به این سوال باید اینگونه پاسخ داد که اگر از اوضاع و احوال قضیه چنین برآید که پرداخت تمام یا قسمتی از دیون حال تاجر از دارایی سهل الوصول او ممکن نیست، باید حکم ورشکستگی اش را صادر کرد. ماده ۱ قانون تجارت، ثبت شرکت تاجر را کسی میداند که شغل معمولی خود را معاملات تجاری قرار بدهد. از آنجا که دارایی تاجر وثیقه دیون او نسبت به طلبکاران است، مسلم است مخفی نمودن آنها تقلب محسوب میشود. اصولاً ورشکستگی، از نوع ساده محسوب میشود مگر اینکه با لحاظ شرایط خاص قانونی و با تایید دادگاه، ورشکستگی به تقصیر و یا تقلب شناخته شود. چ) شماره پرونده صدور حکم ورشکستگی که معمولا در دادنامه موجود است.
به موجب ماده ی ۴۱۳ قانون تجارت تاجر وظیفه دارد که در مدت ۳ روز از تاریخی که از پرداخت دیون خود متوقف شده است، توقف خود را به دادگاه محل اقامت خود اعلام کرده و صورت حساب دارایی و تمام دفاتر تجاری خود را تسلیم کند. در زمان انحلال شرکت معمولا فردی از اعضای شرکت به عنوان مدیر تصفیه جهت بررسی کلیه بدهیها و دیون شرکت انتخاب و معرفی میگردد و کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی در صورت داشتن مطالبه از شرکت میتوانند با در دست داشتن مستندات قانونی به محل تصفیه و مدیر تصفیه مراجعه نمایند. توجه داشته باشید که معاملات تاجر یا معامله قبل از تاریخ توقف بوده، یا معامله بین این تاریخ و تاریخ صدور حکم ورشکستگی و یا بعد از تاریخ صدور حکم ورشکستگی است. ممکن است برای شما سوال باشد که ورشکستگی چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که، عدم توانایی تاجر به پرداخت دیون و بدهیها، ورشکستگي نامیده میشود.
در این حکم باید میزان خواسته خود و بهای آن را برای تقاضای صدور حکم ورشکستگی با ضمیمه نمودن تمام خسارت های قانونی ذکر نمایند. مدیران سازمان موظفند که تا مدت three روز از تاریخ توقف در پرداخت بدهی ها یا تعهدات نقدی، به دادگاهی که محل سکونت سازمان در آنجاست مراجعه کند و ورشکستگی سازمان را اعلام کند. از نظر دیدگاه های حقوقی، حکم ورشکستگی یک نوع حکم اعلامی می باشد که باید این حکم از سوی دادگاه صادر و اعلام شود.
مدیر تصفیه یا عضو ناظر ممکن است تصمیمات خود را بر خلاف قانون اتخاذ نموده و به منابع خصوصی طلبکاران و یا ورشکسته لطمه وارد سازند. در چنین مواردی اشخاص متضرر می توانند بطلان و تصمیمات مورد بحث را از دادگاه صلاحیتدار تقاضا نمایند. گاهی اتفاق می افتد که مدیر تصفیه یا عضو ناظر در اثر ارتکاب تقصیر درامور تصفیه به طلبکاران و شخص ورشکسته و یا سایر اشخاص ذینفع خسارت وارد نمایند.
نیز بعد از گذشت مدتی به دادگاه اجازه میدهد، نسبت به اعاده اعتبار تاجر ورشکسته تصمیم اتخاذ کند. گروه وکلای وکیل پرس با دارا بودن کادر تخصصی خود آمادگی خود را جهت مشاوره حقوقی شرکت ها، انعقاد قراردادهای تجاری و نظارت برانعقاد آن ها و همینطور قبول دعاوی شرکت های تجاری، دعاوی شرکت و شرکا، دعاوی مطالبات و موضوعات تجاری، و…. چنانچه برخی از طلبکاران به تصمیم مدیر تصفیه معترض باشند می توانند نسبت به این موضوع در دادگاه اعتراض خود را بیان نمایند.
اعلام حکم ورشکستگی
پس از اعلام انحلال، اموال شرکت به صورت معلق قرار میگیرد تا برای پرداخت بدهی تعیین تکلیف شود و پس از آن طبق سرمایه و سهامی که از شرکا دارند این اموال میان آن ها تقسیم میشود. بوسیله انحلال شرکت باید بدهی و قروض آن پرداخت شده و تمامی داراییهای منقول و غیر منقول (منظور از منقول و غیر منقول نقدی و غیر نقدی بودن دارایی شرکت است.) بعد از تسویه و پرداخت کامل بدهیهای شرکت میان سهامداران و ذینفعان شرکت تقسیم میشود. ماده های 413 و 414 قانون تجارت در مورد ورشکستگی، از قوانین آمره قانونی محسوب می شوند که حتما باید موافق و هم جهت با آنها عمل کرد.
لازم بذکر است که صدور حکم نیز منوط به انجام تحقیقات لازم و مکفی و بررسی ادله و مدارک طرفین و استماع دفاعیات ایشان است. از طرف دیگر باید گفت که برای شروع مراحل قضایی هر پرونده حقوقی، حتما می بایست دادخواست مربوطه تهیه و تنظیم و به دادگاه ارائه گردد. اگر ورشکستگی تاجر در نتیجه حوادث و اتفاقهایی رخ دهد که با نحوه عملکرد او بیارتباط باشد، قوانین جاری با او مدارا میکند تا از این موقعیت و دشواری خلاص شود، ولی چنانچه ورشکستگی تاجر بر اثر سوء استفاده یا تقلب و تزویر باشد، با او برخورد شدیدی خواهد شد. طلبکاران تاجر رسید چک برگشتی و بلامحل یا واخواست سفته را به دادگاه عرضه کنند. برای دریافت هر گونهمشاوره حضوریومشاوره تلفنیدر خصوص مزایای اعلام ورشکستگی ، با وکلای دفتر حقوقیعلیرضا نوریدرارتباطباشید.
در نتیجه ممکن است که دیگر شرکا این نماینده را قبول نکنند بدین صورت دادگاه می تواند یک شخص را در جهت تصفیه شرکت تضامنی انتخاب نماید. سپس در مدت ماه یکم از تاریخ ثبت انحلال آن را با سرمایه خود شركت توسط اداره ثبت محل در روزنامه رسمی و یكی از جراید كثیر الانتشار مركز اصلی شركت منتشر نمایند. اصل صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده که به امضاء شرکاء و مدیر تصفیه رسیده باشد ارائه گردد. اما برای حل سایر موارد تعارض قوانین ورشکستگی و اجرای احکام دادگاههای خارجی در ایران، می توان به تنظیم قراردادهای دیپلماتیک مبادرت ورزید. به هر حال طرفداران وضع ورشکسته به عینی و شخصی به ترتیبی نظریه سرزمینی را پذیرفته اند ومعتقدند که تصفیه اموال باید تحت حاکمیت قانون محل وقوع شیئ انجام پذیرد. منظور از تراست در لغت به معنای اعتماد و اطمینان است و در اصطلاح حقوقی عبارت است از تعهدی که به موجب آن شخصی مثلا «الف» مکلف می گردد که اموال و دارائی شخصی به نام «ب» را به نفع ثالثی به نام «ج» اداره نماید.